Bajai halászlé
Hozzávalók:
- 3 kg hal (75%-a ponyt legyen)
- 3 fej vöröshagyma
- 3 púpozott evőkanál őrölt pirospaprika
- 4-5 db erős cseresznyepaprika
- ízlés szerint só
- gyufatészta
Elkészítés:
A megtisztított halat be írdaljuk, besózzuk, végül felszeleteljük. Legalább 1 órát állni hagyjuk. A haltejet, halikrát külön tesszük (ezt nem sózzuk). A vöröshagymát apró kockákra aprítjuk.
A kockára vágott hagymát és a halszeleteket beletesszük az edénybe, felöntjük vízzel (kg-onként 1,1 literrel). Erős lángon főzzük, hagyjuk forrni, miután habját elforrta, szórjuk bele a pirospaprikát. Az ikra és a haltej 15-20 perc elteltével kerüljön az edénybe, a cseresznyepaprikával együtt. A halhús forrásától számított 30 perc múlva kész a halászlé. A gyufatésztát (legjobb, ha házi készítésű!) sós vízben kifőzzük. A halszeleteket külön edénybe szedjük. A lét ízlés szerint a tésztára öntjük, vagy külön tálaljuk.
forrás: mindmegette
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése