2011. április 2., szombat

Bajai halászlé

Hozzávalók:

  • 3 kg hal (75%-a ponyt legyen)
  • 3 fej vöröshagyma
  • 3 púpozott evőkanál őrölt pirospaprika
  • 4-5 db erős cseresznyepaprika
  • ízlés szerint só
  • gyufatészta

Elkészítés:

A megtisztított halat be írdaljuk, besózzuk, végül felszeleteljük. Legalább 1 órát állni hagyjuk. A haltejet, halikrát külön tesszük (ezt nem sózzuk). A vöröshagymát apró kockákra aprítjuk.

A kockára vágott hagymát és a halszeleteket beletesszük az edénybe, felöntjük vízzel (kg-onként 1,1 literrel). Erős lángon főzzük, hagyjuk forrni, miután habját elforrta, szórjuk bele a pirospaprikát. Az ikra és a haltej 15-20 perc elteltével kerüljön az edénybe, a cseresznyepaprikával együtt. A halhús forrásától számított 30 perc múlva kész a halászlé. A gyufatésztát (legjobb, ha házi készítésű!) sós vízben kifőzzük. A halszeleteket külön edénybe szedjük. A lét ízlés szerint a tésztára öntjük, vagy külön tálaljuk.

forrás: mindmegette

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése