2011. április 2., szombat


DIÓS RÁNTOTT HAL


Hozzávalók: 60 dkg pontyfilé, só, a bundázáshoz: 8 dkg liszt, 2 tojás, 8 dkg zsemlemorzsa, 5 dkg durvára vágott dióbél, a sütéshez: étolaj, a körethez: 15 dkg gyermelyi olasz csavart tészta, só, 15 dkg fagyasztott mexikói zöldségkeverék, 3 dkg főzőmargarin; a mártáshoz: 1 tojás, 2 dl tej, 10 dkg reszelt rokfort sajt (márványsajt), csipetnyi só, őrölt bors.

Elkészítés: A pontyfilét nyolc egyenlő részre vágjuk, enyhén besózzuk és rövid ideig állni hagyjuk. Ezután a lisztben, a felvert tojásban, a zsemlemorzsában meg a dióban megforgatva bundázzuk úgy, hogy a morzsában éppen csak meghempergetjük, majd a diót mind rányomkodjuk. A szeleteket bő, forró olajban megsütjük, és papírszalvétával az olajat leitatjuk. A körethez a tésztát enyhén sós, lobogva forró vízben kifőzzük, de két-három perccel azelőtt, hogy elkészülne, a mexikói zöldségkeveréket is beleszórjuk. Ha mindkettő megpuhult, leszűrjük és a felolvasztott margarinba forgatjuk. Amíg a köret készül, a mártáshoz a tojást meg a tejet egy kisebb tűzálló tálban összekeverjük. Vízgőzre állítjuk, a reszelt sajtot hozzáadjuk, kissé megsózzuk, megborsozzuk és kevergetve addig főzzük, amíg mártásszerűen besűrűsödik. A halat a zöldséges tésztával meg a rokfort-mártással tálaljuk. (Majonézes burgonyasalátával és citromszeletekkel díszítve is tálalhatjuk.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése