2011. április 2., szombat

Halászlé-lap

Szegedi halászlé

Hozzávalók:

  • 10 személynek:
  • 3 kg ponty
  • 30 dkg hagyma
  • 6 dkg pirospaprika
  • 15 dkg zöldpaprika
  • 10 dkg paradicsom
  • vagy 25 dkg lecsó is jó a paradicsom és paprika helyett
  • piros arany
  • 4 dkg só
  • 4-5 l víz

Elkészítés:

A hagymát apróra összevágjuk, kis vízzel feltesszük párolódni. A vizet feltesszük forrni, ráöntjük a hagymára, belerakjuk a lecsót, a piros aranyat, a pirospaprikát, 8-10 percig forraljuk. A kész lébe belerakjuk az időközben felszeletelt halat, és 20 percig főzzük.

forrás: mindmegette

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése